top of page

Over Villmark Adventures

Bij Villmark Adventures brengen we mensen weer in contact met de natuur en hun eigen natuurlijke instincten. De mens als deel van de natuur.

Het woord "Villmark" komt uit het Noors en betekent "Wildernis". Dit woord is gekozen omdat we mensen weer terug naar de natuur willen brengen, maar ook het stuk natuurmens in ieder van ons terug naar boven te laten komen. In Scandinavië zijn er nog veel mensen bij wie de natuur een groot deel van hun leven uitmaakt. Dit principe van “friluftsliv” (buitenluchtleven) uit Scandinavië stellen we centraal in al onze activiteiten. 

​​Door middel van workshops, cursussen en praktische activiteiten willen wij meer natuur in het leven van onze deelnemers brengen en mensen van alle leeftijden weer in en met de natuur laten genieten. 

Koffie die boven een gezellig kampvuur hangt

Team

IMG_2386.JPG

Klaus De Geyter

Instructeur en oprichter

Sinds zijn jeugd zat Klaus liever buiten dan binnen. Daardoor koos hij om een tijd in Noorwegen te leven ver weg van de stad. Daar heeft hij de meer ongerepte natuur leren kennen onder meer door Leave-no-trace wildkamperen en zich te verdiepen in Bushcraft en primitieve wildernis technieken. De natuur is vandaag niet meer weg te denken uit zijn leven. Deze halve Viking hoopt anderen aan te sporen om uit hun comfortzone te treden en meer in de natuur te komen.

Op die unieke plaats wil hij zijn passie voor bushcraft en primitieve technieken graag overdragen aan anderen. Klaus is gefascineerd door natuurlijke materialen en houdt ervan om urenlang creatief met zijn handen bezig te zijn om wat de natuur zomaar aanbiedt tot bruikbare materialen te maken. Daarnaast zijn bepaalde traditionele technieken en ambachten zoals o.a. vuurbogen, looien, enz. allang geen onbekenden meer voor hem."

Klaus is ook actief als instructeur en bij andere (natuur)organisaties.

Parallel Lines
bottom of page